Pui la cuptor cu lămâie și rozmarin

Acest pui la cuptor cu lămâie și rozmarin este rețeta perfectă pentru o masă sănătoasă și delicioasă. Servește-l la cina de duminică sau la ocazii speciale.

Puiul fript este preferatul familiei. Această versiune în stil mediteranean cu lămâie și rozmarin este un gustoasă și ușoară . Carnea suculentă și pielea crocantă, fac ca această reteță să fie un antreu pe care toată lumea îl va iubi.

🥘 INGREDIENTE

Iată ingredientele de care aveți nevoie pentru a găti puiul perfect:

Pui întreg: Cumpărați-l proaspăt sau dezghețați-l în prealabil dacă folosiți un pui întreg congelat. Puii întregi sunt ușor de prăjit și oferă o cantitate mare de carne la preț ieftin.
Lămâie: Sucul proaspăt de lămâie oferă puiului suculent o aromă delicioasă, fără a fi copleșitor. Va recomandăm să folosiți și Uleiul nostru de măsline cu lămâie, pentru a obține un gust desăvârșit.
Rozmarin: Această plantă gustoasă este condimentul principal din rețetă.
Sare & piper
Unt (sau ulei de măsline): Acesta este secretul pentru a menține puiul suculent! Acoperiți pielea cu un strat gros de grăsime înainte de gătit. Untul/uleiul se va scurge pe măsură ce puiul se gătește, așa că nu îl veți consuma!

🔪 INSTRUCȚIUNI

Prăjirea unui pui întreg este super ușoară, trebuie doar să urmați această metodă simplă pas cu pas.

Pasul 1.  Condimentați puiul și adăugați untul sau uleiul de măsline! Acesta este cel mai important pas dacă vreți ca puiul să aibă un gust divin.  Frecați tot puiul cu ulei de măsline sau unt, piper și sare. Acoperiți fiecare suprafață. Chiar și pe dinăuntru! Acest lucru este important pentru a evita uscarea puiului. 

Apoi, adăugați rozmarinul uscat și stoarceți o jumătate de lămâie peste piele. Extra pont: pe lângă lămâie, stropiți puiul și cu uleiul nostru extravirgin de măsline care are aromă de lămâie, deci adaugă un plus de gust puiului.  

Pasul 2. Puneți puiul la cuptor! Eticheta de pe ambalaj vă va spune de obicei cât timp să-l gătiți, dar, în general, timpul de gătire este de 40 de minute pe kg + 20 de minute în plus. Deci, dacă puiul dvs. are 2 kg, timpul de gătit este 1 oră și 40 de minute. Sau, pentru un pui de 1,5 kg, timpul este de 1 oră și 20 de minute. Nu deschide cuptorul și nici nu atinge puiul până nu trece timpul.

Extra pont: ca să va asigurați că puiul este suficient de fiert, puteți folosi un termometru pentru carne, și-l introduceți în partea cea mai groasă a cărnii. Asigurați-vă că a atins cel puțin o temperatură de 75° C . Alternativ, introduceți o furculiță în partea cea mai groasă a cărnii. Dacă sucurile care se scurg sunt limpezi, puiul este gata. Dacă sucurile sunt roz, lăsați-l la cuptor 5-10 minute, apoi încercați din nou.

Pasul 3. Lăsați puiul să se odihnească preț de câteva minute după ce l-ați scos din cuptor, apoi tăiați carnea. 

Ai încercat deja rețeta noastră?

Pune-o pe social media cu hastag-ul #asboutique sau, dă-ne tag pe profilele noastre de social media!

Mai Multe Rețete Sănătoase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Multumim ca te-ai abonat!

Foloseste codul de mai jos si ai 5% EXTRA reducere la prima ta comanda!