Despre Uleiul nostru de Măsline
Certificări, Premii, Povestea Brandului

Pe www.asboutique.ro găsești în exclusivitate în România, Uleiul de măsline produs de compania Douzenis. Compania APOSTOLOS J. DOUZENIS & CO a fost fondată în 1987 de Apostolos J. Douzenis și reprezintă continuarea unei afaceri de familie care datează din 1933, în domeniul producției de ulei de măsline.

Astăzi, DOUZENIS OLIVE OILS S.A. este o unitate modernă de prelucrare și îmbuteliere a uleiului de măsline extravirgin, care, cu gama sa reînnoită de produse, aprovizionează Grecia și 20+ alte țări. Compania își are sediul în Astros, Arcadia, în regiunea de sud-est a Peloponezului, una dintre principalele și cele mai mari zone de producție a uleiului de măsline din Grecia.

Cum și unde este produs Uleiul De Măsline Douzenis?

Compania dispune de o fabrică de ultimă generație pentru prelucrarea și îmbutelierea uleiului de măsline, cu facilități proprii situate în livezile de măsline din Astros, pe o suprafață de 8.500 de metri pătrați. Aceasta cuprinde o clădire de 2.300 de metri pătrați în care își au locul birourile, unitatea de prelucrare a uleiului de măsline rafinat și unitatea modernă de îmbuteliere în care se produc 40 de tone de ulei de măsline pe zi. 

Douzenis a instalat și implementat un sistem de management al calității, ISO-HACCP 22000-2018, care se conformează reglementărilor Companiei Elene de Reciclare și legilor Ministerului Agriculturii, cooperând în același timp cu un laborator chimic recunoscut de statul grec și Uniunea Europeană.

Aciditatea Uleiului Douzenis

 Aciditatea uleiului de măsline este un indicator important al calității acestuia și se referă la procentajul de acizi grași liberi exprimat în acid oleic. Un nivel scăzut de aciditate (în general, sub 0,8% pentru uleiurile de măsline extravirgine) indică faptul că uleiul provine din măsline sănătoase, colectate la timp și prelucrate rapid. 

Un nivel mai ridicat de aciditate poate sugera deteriorarea măslinelor (de exemplu, prin fermentație sau contact prelungit cu oxigenul) înainte de presare sau probleme în procesul de extracție și stocare. De asemenea, uleiurile de măsline de înaltă calitate, cu aciditate scăzută, păstrează mai bine antioxidanții precum polifenolii și vitaminele, care sunt esențiali pentru sănătate. Acești compuși au proprietăți antiinflamatorii și pot contribui la prevenirea unor boli cronice. 

Iată câteva detalii despre aciditatea uleiul de măsline pe care-l găsiți pe asboutique.ro:

Gama de produse Douzenis

Theoni

Uleiul de Măsline Theoni se mândrește cu statutul său premium. Acesta este presat la rece din măsline culese manual și prin mijloace mecanice, asigurându-se astfel o aromă intensă și un gust bogat de măsline. Cu o aciditate scăzută, de maxim 0.5%, acest ulei păstrează o rețetă de familie care îmbină calitatea cu beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline. Varietățile de măsline utilizate pentru producerea acestui ulei sunt koroneiki, manaki și athinoelia.

Douzenis

Ulei aromat, extravirgin, sau din turte. Punând accent pe metode moderne de procesare și îmbuteliere, uleiul Douzenis se definește prin puritate și excelență, fiind obținut exclusiv din ingrediente naturale. Infuzarea cu arome adaugă uleiului o notă vibrantă și aromatică, ideală pentru salate, legume, paste, pește și carne. Fiecare picătură evocă esența pură a Mediteranei, aducând în farfurie aromele inconfundabile ale Greciei. 

Ulei de masline extravirgin presat la rece P.D.O Kalamata

Uleiul de măsline Theoni extravirgin PDO Kalamata este un produs Premium de origine protejată. Sigla „PDO” (Protected Designation of Origin) indică faptul că măslinele sunt cultivate exclusiv în regiunea Kalamata, garantând astfel autenticitatea și puritatea produsului. Provenind din varietatea koroneiki și presate la rece, aceste măsline oferă un gust bogat și o aromă intensă caracteristică.

Ulei de măsline Extravirgin
Theoni Bio

Ulei de măsline extravirgin organic cultivat în mod natural, fără intervenții nedorite pentru mediu și oameni. Procesul de cultivare și producție menține în totalitate proprietățile benefice ale măslinelor. Derivă din plantațiile de măslini care sunt cultivate pe baza agriculturii ecologice, produse prin extracție presată la rece. În curând disponibil în exclusivitate pe site-ul nostru.

Alte Certificate & Premii

Multumim ca te-ai abonat!

Foloseste codul de mai jos si ai 5% EXTRA reducere la prima ta comanda!